Lasermärkning på metaller och legeringar

Lasergravyr på metaller och legeringar

Alla typer av metall kan genomgå lasermärkning eller lasergravyr. Processer varierar från produktidentifiering till djupt gravyr, oavsett om vi talar om en svärtning (anlöpning) av ytan eller 3D-lasergravyr.

Maskiner speciellt lämpade för lasermärkning på metaller och legeringar

LASIT CompactMark Fiberfly

kompakt bara i storlek men stor i prestanda, CompactMark är ett multifunktionellt laser­märknings­system.

LASIT MicroMark

LASIT MicroMark är en klass 1 laser­märknings­station. MicroMark är ett helt slutet och kompakt skrivbords­system, CE och USA CDRH certifierat.

Anlöpning (Annealing)

När en lasermärkning oxiderar ytan på järnmetaller (järn, stål och rostfritt stål) och titan via lokal uppvärmning av materialet, som vi kallar för anlöpning. 

Gravyr

När gravyr utförs med en laserstråle förångas en bit av materialet från ytan som behandlas. Effekten kan uppnås på nästan alla material. Lasergravyr används speciellt på metaller, plast och keramik.

Djup gravyr

Djup lasergravyr är en högspecialiserad process som innebär gravyr på exakt djup. Resultatet är mycket lik en mekanisk gravyr. Laserprocessen har många fördelar som gör den

Fler video-exempel på metallgravyr:

Play Video

Lasermärkning - vincode

Play Video

Lasermärkning - Turbo charger

Play Video

Lasermärkning - triangelarm

Play Video

Lasermärkning - motorblock

Play Video

Lasermärkning - kugghjul

Play Video

Lasermärkning - kullager

Play Video

Lasermärkning - balansaxel

Play Video

Lasermärkning - vevaxel

Play Video

Lasermärkning - anodiserad aluminium

Play Video

Lasermärkning - lackerad aluminium

Vilka är de huvudsakliga användningsområden för lasermärkning på metaller?

Typiska branschlösningar för lasermärkning och gravyr av metall omfatta alla industrier där det krävs noggrannhet och precision, såsom produktmärkning och kodning (serienummer, koder och logotyper), fordon, verktygs- och medicinska industrier .

Kan en lasergravyrmaskin märka alla typer av metaller och metallegeringar?

Ja, alla typer av metall kan genomgå lasermärkning eller lasergravyr. Listan av metaller som kan laser märkas eller lasergraveras är lång och omfattar bl a följande metalltyper: rostfritt stål, högkvalitativt stål, kolstål, koppar, järn, magnesium, aluminium, mässing, guld, silver, platina, palladium, titan mm.

Vilken laserkälla är bäst för att märka, gravera eller skära metaller och metallegeringar?

Den bästa laserkälla för att bearbeta metaller och legeringar är en fiberlaser. LASIT tillverkar FiberFly laser som använder den mest innovativa tekniken med aktiv fiber dopad med Ytterbium. Det är den idealiska laser lösning för precisionslasergravyr, märkning, mikrobearbetning och skärning av metalliska material.

Kontakta våra experter

© Aktiebolaget SERVUS 2024