Märkning på folier och färger

Lasermärkning på folier och färger

Lasergravyr och märkning har helt ersatt screentryckning i produktionen av artiklar som används i så kallade “dag och natt” applikationer.

Lasergravyr och skärning av Tesa etiketter

Våra lasersystem erbjuder de bästa skär lösningar för en mängd olika material, inklusive akryl, trä, papper och textilier. 

Hur fungerar lasergravering av folier och färger?

En laser är kapabel att exakt ta bort och förkola extremt tunna färgskikt från ett brett sortiment av olika material, såsom folier och färger. När lasergravyr utförs förångas en bit av materialet från folie eller film ytan. Laserstrålen penetrerar ytan och avlägsnar en del av den och skapar en fördjupning i området. Detta händer med partiellt avlägsnande av beläggningsskikt från folie eller film som har en helt annan grundfärg.

Vilka är fördelarna med laserskärning av folier och färger?

Laser möjliggör exakt skärning av även de minsta radier med höghastighet och ger tydliga och förseglade skäreggar. Under laserskärningen utövas inget tryck på folien eller filmen då processen är helt beröringsfritt och är snabbare än andra skärsystem typer som t ex skärande plotter eller kniv. Dessutom är laserskärning perfekt när man arbetar med flerskiktsfilmer.

Vilka är “Dag & Natt” applikationerna?

“Dag & natt” lasermärknings tillämpningar på folier och färger kan hittas överallt där det finns behov av belyst inplastad elektronik. Processen används allmänt inom bilindustrin (till exempel för bil tryckknappar och varningslampor) samt hemelektronik. Lasern avlägsnar selektivt specifika lacklager från flerskiktsbelagda transparenta delar tills rätt eller önskad färg exponeras.

Kontakta våra experter

© Aktiebolaget SERVUS 2024