Back to Top

Aktiebolaget SERVUS erbjuder lasermärkning, lasergravyr och lasermärkmaskiner från Lasit Spa

Lasermärkning

Lasergravering

Laserskärning

Sortimentet innehåller utrustning för lasergravyr, laserdjupgravyr och för lasermärkning i olika färger

Lasermärkmaskiner från Lasit

LASIT producerar sedan 1990 innovativa lasermärknings- och lasergraveringsmaskiner i ett hundratal olika modeller. Företaget har mer än 4 200 kunder internationellt. Sortimentet omfattar allt från enkla lasergraveringsmaskiner för små kvantiteter till helautomatiska komplexa system enligt kundens önskemål.

Kontakta oss gärna för mer information på 08-446 60 20.

Kontakta mig för mer information om Höghastighets­precisions­fräsmaskiner från KERN
Namn
Telefon
E-post
Meddelande

LASIT CompactMark Fiberfly

beskrivning
teknisk info

LASIT COMPACTMARK FIBERFLY kompakt bara i storlek men stor i prestanda, CompactMark är ett multifunktionellt lasermärkningssystem. Stativet är av svetsat stål med precisionsslipade maskinstyrningar och kulskruvar, den är som standard konfigurerad med 3 positioneringsaxlar som kan utökas till totalt 9 axlar. Optioner såsom "C" axel, roterande vinkelhuvud, "pick och place" robot eller genomgående transportband. CompactMark med en märkområde 560x400mm eller större, ger störst noggrannhet när det krävs snäva toleranser på grund av den styva och precionsbearbetade konstruktionen.Systemet är utformat för att gravera enstaka detaljer, paletter med detaljer, likväl en pall med hundratals delar med bibehållen repeterbarhet och märkkvalitet. Bordet kan belastas med detaljer som väger upp till 150 kg. Z-axeln som styrs från FlyCad märkningsprogramvara möjliggör märkning av produkthöjder upp till 400 mm. Alla motorer har integrerade pulsgivare som även kan styras via en 3-axlig joystick. Smart Focus Technology gör det möjligt för operatören att använda förhandsgranskningsfunktionen och snabb fokus inställning.

CompactMark maskinen finns både som standard eller kundanpassade system för bl a märkning av pallgods på paletter eller robot pick and place system, optioner såsom multi roterande axlar, visionsystem, DataMatrix kodverifierare, specialinterface mm. Systemet är redan utformade för anslutning av ett rökfiltreringssystem anpassad till det material som lasermärks.

Produktblad:
pdf Lasit CompactMark

Technical specification - CompactMark

Arbetsposition Stående eller sittande
Arbetsbordsyta 560 x 400 mm
Max artikelvikt på bordet 150Kg
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 140 mm) 460mm
Tillgängliga laserlinser ø 140 och ø 220
Extra utrustningar Roterande axel, roterande- och tilt axel, roterande skannerhuvud
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green
Motor Max 5 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick Ingår
Laddlucka typ Pneumatisk
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
DataMatrix kod skanner Option
Vikt 490Kg
Media 230 V – 50Hz + tryckluft

LASIT MicroMark

beskrivning
teknisk info

LASIT MicroMark är en klass I lasermärkningsstation. MicroMark är ett helt slutet och kompakt skrivbordssystem, CE och USA CDRH certifierat. MicroMark levereras med en praktisk manuell dörr och skyddsglas för att möjliggöra en klar bild av märkyta. Standard märkområde är Ø140mm men det är möjligt att installera linser med olika brännvidder för att öka märkområdet från Ø87mm till Ø220mm. Lasern har en Z-axeln med 200 mm rörelse. Axelrörelsen kan vara både manuell och motoriserad med återkoppling helt programmerbar från datorn. Den motordrivna Z-axeln kan även styras med hjälp av en joystick som när den används tillsammans med Smartfocus kan öka produktiviteten genom att ge snabb fokusering och inriktning av området som ska lasermärkas. Den motoriserade Z-axeln möjliggör snabb positionering och fokus för optimal märkning på plana och cylindriska ytor samt komplexa geometrier med kurvor och varierande vinklar.

Ring 08-446 60 28 för mera information.

Produktblad:
pdf Lasit MicroMark

Arbetsposition Stående eller sittande, bänkmaskin
Arbetsbordsyta 615 x 410
Max artikelvikt 40Kg
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 140 mm) 200mm
Tillgängliga laserlinser ø100, ø140, ø220
Extra utrustningar Roterande axel, roterande- och tilt axel, roterande skannerhuvud, laddlåda och sidolucka.
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green, FlyCO2
Visionsystem Option men ej rekommenderad (Se TowerMark eller CompactMark)
Motor Max 2 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För Z axel kontroll
Laddlucka Manuell
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
PC & skärm Ingår men ej integrerad
DataMatrix kod skanner Option
Vikt 100Kg
Media 230V 50/60Hz

» Demo video

LASIT MicroMark GN

beskrivning
teknisk info

MicroMark GN är en bänklaser-gravyrmaskin som ger den mest ekonomiska lösningen som uppfyller ett brett produktionsbehov. Vertikala öppningar på alla tre sidor ger god åtkomst till maskinbordet. Den robusta konstruktionen har ett arbetsbord tillverkat av hårdanodiserat aluminium med ett serie borrade och gängade hål 50mm CC-avstånd, för snabb och enkel fixering av arbetsstycken. Inkluderat i systemet är en dator, bildskärm och båda FlyCAD och FlyControl programvaror.

  • Märkområde från Ø140 till Ø220mm beroende på laserlinsen
  • Arbetsbordet 410 x 530mm med ett litet fotavtryck på bara 680 x 750 mm
  • Maximal arbetshöjd 200mm
  • Joystick och Smartfocus för automatisk fokusering
  • Elektriska och programmerbara rotationsaxlar

Produktblad:
pdf Lasit MicroMark

Arbetsposition Stående, bänkmaskin
Arbetsbordsyta 530 x 410 mm
Max artikelvikt 40 Kg
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 140 mm) 200 mm
Tillgängliga märkytor ø 140 och ø 220
Extra utrustningar Roterande axel, roterande- & tilt axel, roterande skannerhuvud, visionsystem och DataMatrix 2D kodskanner
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green, FlyCO2
Visionsystem Option men ej rekommenderad (Se TowerMark eller CompactMark)
Motor Max 2 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För Z axel kontroll
Laddlucka Manuell eller pneumatisk
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras
PC & skärm Ingår men ej integrerad
DMX skanner Option
Vikt 100 Kg
Media 230 Vac – 50Hz och tryckluft

» Demo video

LASIT TowerMark Light

beskrivning
teknisk info

Lasit TowerMark Light märksystemet kan användas både manuellt och i kombination med en robot för lastning / lossning. Alla komponenter är inrymda inuti skåpet under vilken är en del av huvudstrukturen. Systemet kan enkelt flyttas med en pallyftare eller finns även med hjul. Dörren kan vara både manuella och pneumatiska. Den stora visnings glas och invändig belysning ger en tydlig bild av de föremål som skall graveras och förenkla deras placering. Arbetsområdet är 620x450mm och markeringen området sträcker sig från 100mm upp till ø310mm beroende på valet av lins (100mm, 160mm, 254mm, 320mm, 420mm). Z-axeln, som drivs av FlyCAD märkning programvara ger för märkning av olika tjocklekar från 0 till 450 mm. Motorerna med pulsgivaråterkoppling kan även styras via joystick och Smartfocus ger ögonblicklig fokus. Med dessa funktioner föraren lätt kan hitta rätt läge och fokusera på alla plan, cylindriska och komplexa geometrier med kurvor och special vinklar. Ett annat valfritt särdrag är en särskild dra ut lådan för att snabba upp laddningen och urlastningen av bitar som skall graveras. Andra specialalternativ inkluderar en rotationsaxel (roterande indexe, 5 hylsa, genomgående hål roterande) ger en annan axel för kontinuerlig markering av cylindriska delar, en roterande skannings chef för märkning av cylindriska och vinklade delar upp till 90 grader, och ett bord med en 300 mm slaglängd för att öka arbetsområdet.

Produktblad:
pdf Lasit MicroMark

Arbetsposition Stående
Arbetsbordsyta 620 x 450 mm
Max artikelvikt 90 Kg
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 140 mm) 350mm
Tillgängliga laserlinser ø100, ø140, ø220, ø310
Extra utrustningar Roterande axel, roterande- och tilt axel, roterande skannerhuvud
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green, FlyCO2
Visionsystem Option – båda TTL och Reflex
Motor Max 4 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För Z axel kontroll
Laddlucka typ Manuell eller pneumatisk
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
PC & skärm Ingår, integrerad i maskin
DataMatrix kod skanner Option
Vikt 325Kg
Media 230V 50/60Hz

» Demo video

LASIT TowerMark

beskrivning
teknisk info

Lasit TowerMark märksystemet kan användas både manuellt och i kombination med en robot för lastning / lossning. Alla komponenter är inrymda inuti skåpet under vilken är en del av huvudstrukturen. Systemet kan enkelt flyttas med en pallyftare eller finns även med hjul. Dörren kan vara både manuella och pneumatiska. Den stora visnings glas och invändig belysning ger en tydlig bild av de föremål som skall graveras och förenkla deras placering. Arbetsområdet är 620x450mm och markeringen området sträcker sig från 100mm upp till ø310mm beroende på valet av lins (100mm, 160mm, 254mm, 320mm, 420mm). Z-axeln, som drivs av FlyCAD märkning programvara ger för märkning av olika tjocklekar från 0 till 450 mm. Motorerna med pulsgivaråterkoppling kan även styras via joystick och Smartfocus ger ögonblicklig fokus. Med dessa funktioner föraren lätt kan hitta rätt läge och fokusera på alla plan, cylindriska och komplexa geometrier med kurvor och special vinklar. Ett annat valfritt särdrag är en särskild dra ut lådan för att snabba upp laddningen och urlastningen av bitar som skall graveras. Andra specialalternativ inkluderar en rotationsaxel (roterande indexe, 5 hylsa, genomgående hål roterande) ger en annan axel för kontinuerlig markering av cylindriska delar, en roterande skannings chef för märkning av cylindriska och vinklade delar upp till 90 grader, och ett bord med en 300 mm slaglängd för att öka arbetsområdet.

Produktblad:
pdf Lasit TowerMark

Arbetsposition Stående
Arbetsbordsyta 620 x 450 mm
Max artikelvikt 100Kg
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 140 mm) 450mm
Tillgängliga laserlinser ø100, ø140, ø220, ø310
Extra utrustningar Roterande axel, roterande- och tilt axel, roterande skannerhuvud, X-axel
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green, FlyCO2
Visionsystem Option – antigen TTL och Reflex
Motor Max 4 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För Z axel kontroll
Laddlucka typ Manuell eller pneumatisk
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
PC & skärm Ingår, integrerad i maskin
DataMatrix kod skanner Option
Vikt 300Kg
Media 230V 50/60Hz

» Demo video

LASIT TowerMark X

beskrivning
teknisk info

Lasit TowerMark X märksystemet kan användas både manuellt och i kombination med en robot för lastning / lossning. Alla komponenter är inrymda inuti skåpet under vilken är en del av huvudstrukturen. Systemet kan enkelt flyttas med en pallyftare eller finns även med hjul. Dörren kan vara både manuella och pneumatiska. Den stora visnings glas och invändig belysning ger en tydlig bild av de föremål som skall graveras och förenkla deras placering. Arbetsområdet är 620x450mm och markeringen området sträcker sig från 100mm upp till ø310mm beroende på valet av lins (100mm, 160mm, 254mm, 320mm, 420mm). Z-, ∓ X-axlarna, som drivs av FlyCAD märkning programvara ger för märkning av olika tjocklekar från 0 till 450 mm. Motorerna med pulsgivaråterkoppling kan även styras via joystick och Smartfocus ger ögonblicklig fokus. Med dessa funktioner föraren lätt kan hitta rätt läge och fokusera på alla plan, cylindriska och komplexa geometrier med kurvor och special vinklar. Ett annat valfritt särdrag är en särskild dra ut lådan för att snabba upp laddningen och urlastningen av bitar som skall graveras. Andra specialalternativ inkluderar en rotationsaxel (roterande indexe, 5 hylsa, genomgående hål roterande) ger en annan axel för kontinuerlig markering av cylindriska delar, en roterande skannings chef för märkning av cylindriska och vinklade delar upp till 90 grader, och ett bord med en 300 mm slaglängd för att öka arbetsområdet.

Produktblad:
pdf Lasit TowerMark

Arbetsposition Stående
Arbetsbordsyta 750 x 500 mm
Max artikelvikt 100Kg
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 140 mm) 450mm
Tillgängliga laserlinser ø140, ø220, ø310
Extra utrustningar Roterande axel, roterande- och tilt axel, roterande skannerhuvud
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green, FlyCO2
Visionsystem Option – antigen TTL eller Reflex
Motor Max 4 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För X- & Z axel kontroll
Laddlucka typ Manuell eller pneumatisk
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
PC & skärm Ingår, integrerad i maskin
DataMatrix kod skanner Option
Vikt 300Kg
Media 230V 50/60Hz

» Demo video

LASIT RotoMark

beskrivning
teknisk info

LASIT ROTOMARK är en kompakt allround-, automatiseringsvänlig noggrann maskin. Denna mångsidiga maskinen kan användas för märkning och verifiering av en bred sortiment artiklar. Naturligtvis har den det höga positionerings-noggrannheten som LASIT är känd för, samtidigt som den har högsta repeterbarheten för pålitlig produktivitet.

Nya LASIT ROTOMARK finns antingen med eller utan X-axis.

Produktblad:
pdf Lasit RotoMark

Arbetsposition Stående, bänkmaskin
Arbetsbordsyta ø1000
Max artikelvikt 20kg (10kg per station)
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 140 mm) 200mm
Tillgängliga laserlinser ø140, ø220
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green
Visionsystem Option – antigen TTL eller Reflex
Motor Max 4 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För Z axel kontroll
Laddlucka typ Indexbord eller manuell sidodörr
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
PC & skärm Ingår, integrerad i maskin
DataMatrix kod skanner Option
Vikt 520Kg
Media 230V 50/60Hz + tryckluft

» Demo video

LASIT RotoMark X

beskrivning
teknisk info

LASIT ROTOMARK X är en kompakt allround-, automatiseringsvänlig noggrann maskin. Denna mångsidiga maskinen kan användas för märkning och verifiering av en bred sortiment artiklar. Naturligtvis har den det höga positionerings-noggrannheten som LASIT är känd för, samtidigt som den har högsta repeterbarheten för pålitlig produktivitet.

Produktblad:
pdf Lasit RotoMark

Arbetsposition Stående
Arbetsbordsyta ø1000
Max artikelvikt 20kg (10kg per station)
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 140 mm) 200mm
Tillgängliga laserlinser ø140, ø220
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green
Visionsystem Option – antigen TTL eller Reflex
Motor Max 4 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För X- & Z axel kontroll
Laddlucka typ Indexbord eller manuell sidodörr
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
PC & skärm Ingår, integrerad i maskin
DataMatrix kod skanner Option
Vikt 520Kg
Media 230V 50/60Hz + tryckluft

» Demo video

LASIT RotoMark XL

beskrivning
teknisk info

Lasit ROTOMARK XL är en kompakt allround-, automatiseringsvänlig noggrann maskin. Denna mångsidiga maskinen kan användas för märkning och verifiering av en bred sortiment artiklar. Naturligtvis har den det höga positionerings-noggrannheten som LASIT är känd för, samtidigt som den har högsta repeterbarheten för pålitlig produktivitet.

» läs mer!

» Demo video

Produktblad:
pdf Lasit FlexiMark

Arbetsposition Stående
Arbetsbordsyta Ø1500 (option Ø1600)
Max artikelvikt ca. 50kg
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 310 mm) 400mm
Tillgängliga laserlinser ø140, ø220
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green
Visionsystem Option – antigen TTL eller Reflex
Motor Max 4 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För Z axel kontroll
Laddlucka typ Indexbord eller manuell sidodörr
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
PC & skärm Ingår, integrerad i maskin
DataMatrix kod skanner Option
Vikt 2200Kg
Media 400 V – 3 fas – 50/60Hz + tryckluft

» Demo video

LASIT FlexiMark

beskrivning
teknisk info

LASIT FLEXIMARK är en kompakt allround-, automatiseringsvänlig noggrann maskin. Denna mångsidiga maskinen kan användas för märkning och verifiering av en bred sortiment artiklar. Naturligtvis har den det höga positionerings-noggrannheten som LASIT är känd för, samtidigt som den har högsta repeterbarheten för pålitlig produktivitet.

» läs mer!

» Demo video

Produktblad:
pdf Lasit FlexiMark

Arbetsposition Stående
Arbetsbordsyta 1200 x 400 mm
Max artikelvikt 100kg
Max märkbar arbetshöjd (med lins ø 310 mm) 400mm
Tillgängliga laserlinser ø140, ø220, ø310
Extra utrustningar Roterande axel, roterande- och tilt axel, roterande skannerhuvud, laddlucka
Lasertyper FiberFly, FlyAIR, FlyAir Green, FiberFly Green
Visionsystem Option – antigen TTL eller Reflex
Motor Max 4 st axelmotorer med pulsgivare återkoppling
Joystick För X-, Y- och Z axel kontroll
Laddlucka typ Pneumatisk
Utsug Gas och damm filterutsug kan integreras - option
PC & skärm Ingår, integrerad i maskin
DataMatrix kod skanner Option
Vikt ca, 850 kg
Media 400 V – 3 fas – 50/60Hz + tryckluft

» Demo video