Back to Top

Aktiebolaget SERVUS, lasermärkning metalloider icke-metaller, lasergravyr metalloider icke-metaller, lasermärkmaskiner från Lasit Spa

Lasermärkning metalloider icke-metaller

Lasergravering metalloider icke-metaller

Laserskärning metalloider icke-metaller

Sortimentet innehåller utrustning för lasergravyr, laserdjupgravyr för lasermärkning i olika färger

Metalloider och icke-metaller

Metalloider och icke-metaller kan alla laser märkas. Men märkresultat du vill uppnå är den viktigaste frågan. En CO2-laser kan användas för gravera keramik, även om det inte blir någon färg förändring i materialet. Om en hög-kontrastmärkning (dvs. färgförändring av materialet) krävs, kommer endast en YAG-laser kunna åstadkomma detta. Precis som med plast måste metalloider och icke-metaller också prov märkas i laboratoriet för att bestämma märkresultat.

Kontakta oss gärna för mer information på 08-446 60 20.

Processer för laserbearbetning av metalloider och icke-metaller

Gravyr

Lasergravyr av en bitmap-bild med Fiberfly
video

Förkolning (Carbonisation)

Laser förkolning ger alltid en mörkfärgning av det märkta materialet. Plast bindningarna bryts och kol frigörs under processen. Den resulterande missfärgningen varierar från grå till blågrå till svart. Förkolning används på genomskinlig plast och organiska material (papper, förpackningar, trä och läder), med en resulterande kromatisk effekt som ändras från klar till mörkt.

Vilka är industriapplikationerna för lasermärkning av metalloids?

Metalloider (eller halvledare) spelar en viktig roll i vårt dagliga liv, eftersom de är viktiga komponenter i elektroniska apparater, såsom datorer och mobiltelefoner. Kisel i synnerhet är en avgörande material för mikroelektronik och datachips. Ett lasermärksystem kan snabbt märka logotyper, serienummer, streckkoder eller QR-koder på dessa små komponenter. Denna process är ibland omöjligt att åstadkomma med andra märksystem eller om det är låga volymer kan ofta vara mycket dyra, medan ett lasermärksystem har ett relativt lågt pris och den garanterar hög produktivitet och flexibilitet.

Vilken är den bästa laserkällan för metalloids och icke-metaller?

Det är omöjligt att göra ett allmänt uttalande om lasermärkning på metalloider och icke-metaller, eftersom det alltid beror på egenskaperna hos den specifika komponenten. Vi erbjuder ett brett utbud av laserkällor (fiberlaser, UV-laser, grön fiberlaser, grön lysdiod, CO2) för att täcka alla material typer. I själva verket är en CO2-laser främst lämpad för att arbeta på kisel på grund av dess våglängd (vilket är 10 gånger längre än en fiberlaser), men en fiberlaser skulle vara den bästa laserlösningen för t ex kol. LASIT tillverkar FlyCO2 och FiberFly båda utvecklade för hög produktivitet samtidigt som man minskar driftskostnaderna.